Laat uw gereedschap keuren en/of repareren

Wij bij Keller hebben onze eigen gecertificeerde keurings- en reparatiedienst. Ons team van keurmeesters beoordeelt objectief al uw gereedschap en machines op veiligheid. Doordat wij diensten indien mogelijk zelf uitvoeren kunnen we uw defecte apparatuur vaak direct repareren. Scheelt u weer tijd en moeite.

De arbeidsomstandighedenwet

Deze wet - meestal verkort tot Arbowet - is een Nederlands wet met regels voor werkgevers, werknemers en zelfstandig ondernemers die gericht zijn op veiligheid, gezondheid en welzijn. Het doel is om door het werk veroorzaakte ziekte en ongevallen te voorkomen. Er zijn o.a. regels op het vlak van elektrische gereedschappen, klimmaterialen, valbeveiligingen en brandblussers. Betreffende de elektrische veiligheid wordt in art. 7.11.3 verwezen naar de NEN 3140.

Keuren en repareren van elektrische arbeidsmiddelen

Keuring van elektrische gereedschappen, machines en andere apparatuur gebeurt volgens de NEN 3140 norm. De keuring bestaat uit twee onderdelen: de visuele inspectie - is er bijvoorbeeld niets verroest, kapot of versleten, zijn er geen aanpassingen aangebracht? - en de metingen en beproevingen, waarbij o.a. de werking van de aardlekbeveiliging en de isolatieweerstand gemeten worden. Als er een reparatie nodig is, wordt deze uitgevoerd door de reparateurs waarna opnieuw getest wordt. Indien alles in orde is, worden een certificaat van veiligheid en een inspectiesticker afgegeven.

Interval van inspecties, keuringstermijn

De installatieverantwoordelijke (de IV’er) van een bedrijf bepaalt de interval van de inspecties, de zogenaamde keuringstermijn. Dit doet hij of zij aan de hand van de betreffende tabel uit die NEN3140. De IV’er zal dit op papier moeten vastleggen. Keller's IJzerhandel B.V. kan natuurlijk van dienst zijn bij het bepalen van de juiste keuringstermijnen voor het bij uw aanwezige materieel. Elektrische arbeidsmiddelen zijn bijvoorbeeld: boormachines, koffiezetapparaten, haakse slijpers, verlengsnoeren, stofzuigers, soldeerbouten, laders van accuboormachines, haspels, verlengkabels en zaagmachines. Oftewel: Alles waar een stekker aan zit. Zowel 230 volt als 400 volt.

NEN 3140 en ZZP’ers & eenmanszaken

Als eenmanszaak, zelfstandige, of ZZP'er bent u in principe niet verplicht uw elektrische arbeidsmiddelen te laten keuren. Voorwaarde hierbij is dat alleen u de elektrische arbeidsmiddelen bedient en de opdracht zelfstandig uitvoert. Bij schade of letsel bent u als ZZP’er dan ook bijna altijd verantwoordelijk voor de financiële gevolgen. Het keuren van uw materieel is aanbevolen om te voldoen aan de polisvoorwaarden bij uw verzekeraar. Het keuren van de arbeidsmiddelen is daarnaast aan te raden, omdat steeds meer opdrachtgevers eisen dat uw materieel volgens de NEN 3140 goedgekeurd is. Huurt u als ZZP’er iemand in of word u zelf ingehuurd, dan krijgt men de situatie “werkgever werknemer”, werken onder gezag. In deze situaties moet er aan de Arbowet voldaan worden en moeten o.a. alle arbeidsmiddelen gekeurd zijn.

Kellers IJzerhandel B.V.

Het voordeel van Keller's IJzerhandel B.V. is dat zij gecertificeerde keurmeesters in huis hebben én eigen monteurs. Zo bent u er als klant van verzekerd dat al uw keuringswerk en eventuele reparaties snel - meestal ter plekke, op dezelfde dag - kunnen worden uitgevoerd. Bovendien kunt u uw keuringsopdrachten en/of reparaties online doorgeven, op het moment dat het u uitkomt. Keller werkt snel en gemakkelijk om u daarmee maximaal te ontzorgen.

Neem contact op met onze keuringsdienst

Image title
Laden
Laden
Laden
Laden